Alla inlägg under augusti 2013

Av Hanna Sjöström - 22 augusti 2013 11:32

Haft en liten karate kid i magen sen i går kväll känns det som.. Efter att jag la mig i sängen efter att ha jobbat hela dagen så satte det igång.. Vaknat mycket inatt och det har varit livat i magen.. Vaknade även när Krille skulle gå upp.. Låg vaken i 2 timmar och bara myste och kände på hur det sparkades.. Det är en häftig känsla! Sen somnade jag visst om och vaknade nyss.. Så nu måste jag gå upp och fixa mat, börjar jobba 13.30 Sen tar jag en välbehövlig helgpaus från jobbet! :)

Nehe lika bra att sätta fart, skulle ha kokt potatis till lunch idag och det tar ju en liten stund..

Hejhopp!

1/3

Av Hanna Sjöström - 20 augusti 2013 22:40

Undrar på allvar hur min kropp ska klara av alla dess kvällar jag har kvar innan jag går hem i november.. 3 långa kvällar på raken är tufft redan när man är helt 100.. Det är ett tungt jobb vi har.. Jag vill absolut inte vara tvungen att sjukskriva mig igen.. Första kvällen avklarad av tre denna vecka.. Jag har helt sinnes ont i ryggen.. Suck!!!

Nu ska jag titta på film med Krille, skönt att jag iaf kan ligga i sängen länge imorn.. Börjar 14,15.. Godnatt!

Av Hanna Sjöström - 19 augusti 2013 12:58

Alltså denna känsla går inte att beskriva.. Den här lilla varelsen är inte ens på utsidan än och känslorna som väcks är helt enorma.. Jag blir gråtfärdig bara jag tänker på h*n, glädjande tårar såklart! :) Så otroligt häftigt!

Vi har alltså varit på ultraljud nr 2 idag.. Kan ju säga att det blev en blandad upplevelse.. Fick till mig av barnmorskan jag träffade vid förra ultraljudet att det var extremt viktigt att jag var kissnödig och att jag skulle dricka mycket vatten.. Att säga detta till en gravid kvinna som ständigt är kissnödig och självklart vill göra som hon blir tillsagd blev ingen bra kombination.. I bilen på väg in till Motala var jag så kissnödig att jag började tjuta.. Krille fick stanna vid vägkanten.. Jag tänkte, jag måste kissa lite iaf.. När vi var framme vid sjukhuset i Motala var jag lika kissnödig igen.. Fick uppsöka toalett igen men försökte att bara kissa lite igen.. När jag kom in var det två barnmorskor eftersom de hade en ny apparat så de skulle hjälpas åt med alla inställningar.. Den ena sa, du är kissnödig va?. Jag var så kissnödig så hon sa tillslut till mig att gå och kissa ordentligt, ut med allt! Plus att hon sa att det inte var så viktigt att vara kissnödig, det var viktigare vid första ultraljudet.. Suck! Efter det toabesöket blev jag som en ny människa och vi kunde njuta av att titta på bebis i magen medan hon gick igenom alla organ och mätte och grejade.. :) Vilken förmiddag det blev, jobbigt att vara så sinnes kissnödig men överlag helt underbart att se bebis! :)

Av Hanna Sjöström - 18 augusti 2013 23:17

Jag fick för mig att jag skulle kolla på skräckfilm, själv! Krille ville se på ironman och det var inte jag så intresserad av.. Så skräckfilm fick det bli, en verklighetsbaserad! Fy tusan, det var dumt gjort, jag var skiträdd! Jag tror inte bebis var så bekväm med mitt val av film för när jag blev som räddast kände jag verkligen ordentliga sparkar.. Det var häftigt men tror inte jag ska titta på sånt där som gör mig så rädd. Blir jag stressad blir ju såklart bebis stressad..

Inte styrt med så mycket idag, lite plugg och så har Krilles föräldrar varit här en snabbis.. Jag har mest varit seg och vädret gör ju tyvärr inte så man blir piggare.. Nu är det höst.. Denna höst innebär många födelsedagar, jag blir 25, jobb för mig och Krille, Ullaredsresa, ställa in sig på ett nytt kapitel i livet, förberedelser och självklart tända ljus i höstmörkret.. Det blir nog en bra höst, det känns så.. :)

Jag hade tänkt försöka sova nu.. Imorn ska jag upp skapligt.. Dags för ultraljud nr 2.. Jag hoppas de säger att allt ser bra ut! ? Spännande samtidigt som jag har fjärilar i magen.. :)

Godnatt!

Av Hanna Sjöström - 18 augusti 2013 01:18

Jag har suttit och tittat på de senaste Wallander filmerna och gråtit.. Alzheimer är en förjäklig sjukdom som jag inte ens skulle önska min värsta fiende..


Jag tror absolut att den är som jobbigast för personen själv i ett tidigt stadium när man själv märker förändringar och att man inte längre har kontroll på sin kropp, sitt minne och humör.. Jag tror verkligen att det är då sjukdomen är som jobbigast för än själv.. När man inte längre kommer ihåg personer i ens närhet, vilken buss man brukar ta till jobbet elöer hur man sätter på spisen.. Vem är jag? Vad är det som händer med mig? Sedan blir det "de anhörigas sjukdom" som den så fint kallas.. Tänk själv att du levt tillsammans med en person i stort sett hela livet.. Du har delat allt med denna person, ni har varit bästa vänner, älskare, fått barn tillsammans, skapat minnen osv och så är personen som ser ut precis som samma person inte alls den personen som du levt med och som du känner och kan läsa som en öppen bok.. Personen kanske blir aggressiv, får personlighetsförändringar, upprepar saker gång på gång, är ledsen och irriterad, klarar inte att sköta sin dagliga hygien själv, kommer inte alltid ihåg dig eller era barn eller barnbarn.. Är det verkligen då personen som du en gång lärde känna? Jag tror personligen även att sjukdomen är långt framskriden så finns den personen kvar om så bara för 5 minuter eller 2 minuter på ett helt år så finns personen kvar där inne trots denna hemska sjukdom.. Livet är grymt ibland men jag tror verkligen det är tur att vi inte vet vad som händer när vi blir gamla..

Nu måste den här än sålänge 24-åringen sova.. Godnatt!

Av Hanna Sjöström - 16 augusti 2013 17:51

Jag hoppas innerligt att Gunilla kan hjälpa mig med ryggen för det här är något jag inte är van vid. Efter att jag varit och handlat och städat bilen så har jag riktigt ont.. Jag kan ju inte sluta leva bara för att jag är gravid.. Känner mig verkligen som en gnällspik men jag är inte van vid att ha ont i kroppen.. Jag är van vid att kunna göra det jag vill utan att min kropp strejkar.. Det känns väldigt konstigt måste jag säga!

Som sagt Majken och jag har varit en sväng på City gross idag efter det ville hon leka med sina kompisar så då passade jag på att städa bilen.. Det var verkligen välbehövligt minus ryggontet då.. ;) Ikväll blir det hemmagjorda hamburgare till kvällsmat, så det ska vi pyssla med om en stund.. :)

Har börjat planera lite för en Ullareds resa i höst.. Har till och med fått med mig Krille på den idén.. Känns som det är ett smidigt ställe att åka till när man ska ha bebis..

Nu ska jag vila en halvtimme innan det blir fredagkväll här hemma.. :)

Ha en härlig kväll!



Av Hanna Sjöström - 15 augusti 2013 22:10

För att ibland mår man lite bättre än vanligt och den där pussen och klappen på magen betyder extra mycket! <3

Ovido - Quiz & Flashcards