Alla inlägg under augusti 2013

Av Hanna Sjöström - 15 augusti 2013 14:50

Imorn går jag in i v. 20 alltså halva tiden har gått... Undrar om det blir pausvila och byte av planhalva? Krille kan gärna få ta sista 20 veckorna, det är lugnt för min del.. ;) haha om det vore så..

Vaknade till vid två, kände att det inte var någon idé att ställa klockan idag.. Känner att det är extra viktigt att lyssna på kroppen nu.. Är fortfarande trött och skulle säkert kunna sova mer men Majken kommer ju ikväll så kan ju försöka hålla mig vaken tills dess iaf.. :)

Tvättmaskinen ska dras igång och flodhästen ska ta sig uppåt.. :) Ha en bra dag!

Av Hanna Sjöström - 14 augusti 2013 20:13

Tror bestämt att jag kände de första sparkarna imorse.. Innan har man ju inte riktigt vetat vad man känt, bara att man känt något och att det kurrar och har sig.. Idag kunde jag känna med handen hur det puffade på utsidan.. Häftigt! Typiskt att Krille redan hunnit åka till jobbet men han lär nog få känna framöver sen också.. <3

För att vara på den säkra sidan ringde jag till F-kassan idag för att höra om de fått in mina papper om havandeskapspenning.. De hade kommit in, så nu håller jag tummarna för att det går som det ska..

Ska på ytterligare massage i början av september eller massage vet jag inte om det var.. Vi får se vad hon gör med mig.. :) Bara det hjälper mot ryggen blir jag glad, annars kommer nog de här månaderna bli långa och tunga.. Ska ge mig på lite vattengymnastik i höst nu också tror jag.. Hört att flodhästar trivs bra i vatten.. ;) haha nävars men det är ju en mild träningsform för kroppen och jag tror att det kan vara bra för mig..

Jag är trött, inte bra! Ska bege mig till jobbet om ca 30 minuter och sedan jobba 10 timmar.. Hej och hå!

Av Hanna Sjöström - 13 augusti 2013 23:55

Så här mycket som mamma och jag gjort på två dagar har jag inte gjort på hela semestern! Men det är ju så fantastiskt skönt att få lite ordning och reda på sakerna.. Jag ska allt fortsätta med operation skapa ordning.. :) Jag har lite lådor i kök och hall som behöver rensas och även ett garage som behöver få lite reda i oredan.. Men garaget får nog allt min kära sambo hjälpa till med med tanke på hur mycket han sluppit de här två dagarna när han jobbat.. :P Tack världens bästa mamma, utan dig hade jag gett upp efter bara några timmar.. Varför är det alltid så att mammor är så bra på sånt där, fixa och greja?.. :) Men innan garage och lådor ska jag se till att det blir ordning på kläderna som jag håller på att tvätta.. Jisses vad mycket det blev när man ska tvätta om saker!

Sen har vi två barnrum som behöver organiseras till vintern.. Majken ska istället för två rum få ett och det andra ska bli bebisrum.. Frågan är bara vilket rum som blir vilket, det beiga eller det rosa förhoppningsvis får vi iaf reda på det redan på måndag.. :) Majken sa att om det blir en tjej ska hon få det rosa och om det blir en pojke ska han få det beiga.. Hon verkar glad och ivrig och säger att hon gärna delar med sig! Bara hon får vara delaktig så hon inte känner sig utanför eller bortglömd så ska det nog bli bra.. :)

Tankar som dyker upp hos mig ibland.. När Majken är äldre kommer hon självklart förstå innebörden av att inte ha samma mamma men jag vill verkligen inte att hon ska känna den känslan av att vara ett halvsyskon utan att hon verkligen känner att det är hennes småsyskon! Det känns viktigt! Jag tror att många tankar rör sig i hennes huvud, hon frågade mig sist om jag alltid kommer vara hennes bonusmamma även att jag blir mamma och självklart kommer jag vara det! <3

Ögonen går i kors, ryggen är inte vad den borde och illamåendet ligger där och gror eftersom jag är så trött så nu får det bli sängen. Sov gott! :)

Av Hanna Sjöström - 12 augusti 2013 22:44

Hej, vilken dag!!!!
Världens bästa mamma har varit här och hjälpt mig med en massa saker idag.. Vi har rensat och målat garderober, rensat hela häcken ut mot gatan på ogräs, pantat flaskor, slängt massa kartonger som bara stått och skräpat.. Ja, vi har hunnit med en hel del idag och så lagade jag såklart lite mat till mami när hon slitit så mycket! Nu var vi skapligt trötta båda två och min rygg strejkar lite.. Ska tvätta imorn och så kommer mamma hit så ska vi se till att kläderna kommer in i garderoben igen och att det blir lite ordning på vart vi har kläderna.. Som det varit nu så har vi haft kläder lite över allt känns det som, liksom ingen ordning på't och det stressar mig lite..

Min mamma är verkligen bäst, jag skulle inte klara mig utan henne!!! <3


När jag blir övertrött mår jag illa, så nu är det dags för mig att dra mig mot sängen strax och försöka sova lite..

Godnatt!


Av Hanna Sjöström - 11 augusti 2013 22:18

Ikväll har vi spelat bingolotto, var väl inte det bästa upplägget kan jag tycka.. Stressigt och konstigt och Maries insats var väl så där.. Jaja, ingen av oss vann men blev ju en trevlig kväll iaf.. :)

Imorgon återgår vi till det vanliga här hemma.. Krille börjar jobba och jag har mitt första pass på onsdag.. Känns inte så lockande men man får ju tyvärr inte längre semester! Mamma kommer hit imorn vi ska försöka få lite ordning på våra garderober, måla insidan och greja lite.. :) Igår var vi förresten i Gränna.. Vi spelade lite minigolf och åt.. Det var mysigt! :)

Ja, mycket mer än så behöver väl inte skrivas.. :)

Ha det gott!

Av Hanna Sjöström - 10 augusti 2013 00:33

Blir mycket preggo-och bebis prat nu och mycket sådana uppdateringar men det är ju min vardag och det är ju det som händer i mitt liv nu.. Jag har liksom aldrig upplevt det här tidigare och det är häftigt samtidigt som jag känner mig lite maktlös.. Det händer sjukt mycket med kroppen som jag liksom inte kan styra över alls!

Jag är så nyfiken på vem du är! <3


Blev ingen vidare uppdatering men några rader iaf.. Jag ligger i sängen och ska sova nu, så därför säger jag godnatt!



Av Hanna Sjöström - 9 augusti 2013 21:37

Nu är marken över och det innebär att semestern snart är över! Om jag ska vara ärlig så blev det inte så mycket marken för mig.. Gick lite på onsdagen men torsdagens dåliga väder var ingen höjdare och jag var trött.. Jag åkte in på massage kl. 11 sen kände jag inte för att bege mig ut i regnet..

Onsdagen slutade på statt.. Preggot höll sig kvar ett tag iaf men är väl inte världens höjdare att vara nykter så där.. :P Torsdagen blev vi ett gäng här hemma istället och trots det blev det rätt sent men det var en trevlig kväll.. Känns att jag är betydligt tröttare nu för när jag är uppe så där sent blir jag knappt människa dagen efter.. Undra hur nattjobbet ska gå.. ;)
Idag fick jag besök av mina barndoms kompisar Emelie och Emeli och självklart lille Holger! En riktig liten charmör! :) Efter det blev det en liten runda och röra på fläsket med Emelie, skönt! Trevlig dag!

KVÄLLEN=soffläge! :)

På onsdag börjar jag alltså att jobba igen men små startar lite med en natt men sen har jag två monsterveckor framför mig.. Jag har ansökt om havandeskapspenning och hoppas på att få gå hem i november.. Tills dess får jag kämpa! :) Är ju inte jättelångt dit egentligen! Det går nog bra har ju väldigt snälla och omtänksamma arbetskamrater, tur det! :) Sen får vi se hur länge jag blir hemma! :)

Bye, bye!

Av Hanna Sjöström - 7 augusti 2013 09:41

Jag undrar om kroppen redan börjar förbereda sig för vad som väntas.. Jag sover alltid väldigt bra, kan ta en liten stund innan jag somnar men sen sover jag hela natten fram tills Molly ofta väcker mig och vill ha mat på morgonen.. Jag sover ofta länge.. Så har inte fallet varit den senaste tiden.. Jag vaknar både 2 och 3 gånger varje natt, ibland mer och mina långa sovmornar funkar inte heller. Jag kan ligga kvar i sängen men somnar om gör jag inte.. Längst till nio har jag kunnat sova.. Jag som är nattarbetare och älskar att sova länge.. ;) Jag undrar om kroppen förbereder sig för bebistider?.. :) Det händer mycket med min kropp nu, lite läskigt när man inte kan kontrollera vad som händer.. Men samtidigt så påminner dessa förändringar mig om bebis och att det är bra tecken! :) Jag hade bestämt innan att jag inte skulle hålla på och läsa en massa böcker, men har hittat en bok som jag MÅSTE läsa och som jag tror kan hjälpa mig inför förlossningen.. Jag återkommer när den är läst... :)

Idag är det Skänningemarken, så blir en runda på stan.. Strumpor måste ju köpas, det är liksom tradition.. :)

Ha en bra dag! :)

Ovido - Quiz & Flashcards